Symbolische start van een uniek scholenproject

Op dinsdag 13 juli 2021 werd er op symbolische wijze gestart met de sloop van OBS De Zevensprong van Stichting Meerkring in de wijk Schothorst, Amersfoort. De officiële sloop gaat deze zomer van start. De sloop van De Zevensprong is het startschot van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) d.m.v. een uniek scholenproject en bestuurlijke samenwerking van scholen in de gemeente Amersfoort.

De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. Dit betekent dat sommige gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw. In de nieuwbouwwijk Schothorst zijn er zeven scholen die vervangen moeten worden. Deze zeven scholen vallen onder vier schoolbesturen: Stichting Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder), KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd). De vier schoolbesturen sloegen de handen ineen. Christian van den Brink, lid van bestuur van Stichting Meerkring: “We zijn enorm trots op deze manier van samenwerken met de andere schoolbesturen. Medio 2024 hopen we de ontwikkelingen in Schothorst af te ronden en de wijk een nieuwe impuls te geven met vier mooie, flexibele, functionele en duurzame schoolgebouwen.”

De symbolische start van de sloop

De symbolische start van de sloop van OBS De Zevensprong vond plaats op dinsdag 13 juli 2021 op het schoolplein van De Zevensprong. Wethouder Fatma Koser Kaya verrichtte samen met een aantal kinderen de eerste symbolische handeling van de sloop.

Na de zomer van 2022 opent het hagelnieuwe Kindcentrum De Kei haar deuren. In dit Kindcentrum vestigen zich de gefuseerde scholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring tezamen met kinderopvangorganisatie Ska. Tot die tijd worden de lessen gegeven op een doorschuiflocatie aan het Koning Karelpad.

 Meer informatie over het IHP en de samenwerking van de schoolbesturen in Schothorst vindt u hier.
Media
  • WhatsApp Image 2021-07-13 at 16
Kindcentrum De Kei!
Voor ouders die op zoek zijn naar
een school waar elk talent telt!

Contact

Kindcentrum De Kei

Hoofdlocatie Onderwijs
Koning Karelpad 2
3813 HC Amersfoort
0334330695
directie.kei@meerkring.nl

Hoofdlocatie Opvang
Klein Klaasjesstraat 1
3813 MX Amersfoort
0334803953
info@ska.nl

Volg ons

Meerkring


Ska Kinderopvang

Stichting

Kindcentrum De Kei is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort en Ska kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs, ben je op zoek naar een baan in de kinderopvang in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Ska precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl.